Dieet en Allergenenbeleid

Naar schatting is 2 tot 3% van de volwassen bevolking in Nederland bekend met een voedselallergie of intolerantie. Bij kinderen ligt dit percentage beduidend hoger, 3 tot 7 %. Daarnaast groeit de groep mensen die zelf kiezen voor een allergenenbeperking omdat zij zich daarbij beter voelen, zonder dat dat daar bewezen medische redenen voor zijn. Deze groep wordt geschat op ongeveer 20%.

Mensen kunnen ernstige gezondheidsproblemen ondervinden als gevolg van overgevoeligheid of intolerantie voor bepaalde stoffen die voorkomen in voeding, meestal veroorzaakt door allergenen. Het kan daarbij gaan om acute levensbedreigende situaties, zoals bij een noten-allergie. Bij een gluten-intolerantie treden de symptomen pas later op na het eten van een “besmet” gerecht. Maar je kunt  er wel goed ziek van worden!

Vanaf 13 december 2014 is de horeca verplicht hierop beleid te voeren. Het zou Nederland niet zijn als daar weer geen uitzonderingen op zijn. Zo kan een restaurant kiezen voor 3 opties: 1. Op de kaart wordt vermeld dat de producten allergenen kunnen bevatten zonder deze expliciet te benoemen, 2. Op de kaart staat dat niet bekend is of producten allergenen bevatten, houdt u daarmee rekening. 3. Een allergenenkaart voor alle producten is beschikbaar.

Bij Loes Delfshaven gaat voor optie 3 en heeft gekozen voor een strikt allergenenbeleid middels haar Allergenenkaart-01-01-2018 Ook als je liever bepaalde producten niet wilt eten vanwege een bepaalde voorkeur, ben je welkom. Wij houden daar graag rekening mee. Mocht u echter bekend zijn met glutenallergie (coeliakie) dan verzoeken wij u vooraf te reserveren omdat de keuken hier rekening mee moet houden in verband met sporen-contaminatie. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar www.glutenvrij.nl.

Desgevraagd serveren wij glutenvrije gerechten en gebak. Lactose en suikervrij is ook mogelijk, evenals zoutarm. Wij kunnen rekening houden met religieuze voorkeuren.

Voor baby’s maken wij graag een fruithapje voor iedere leeftijd. Wij hebben een kinderstoel en een verschoonkussen. Voor het geven van borstvoeding hebben wij desgevraagd een rustig plekje beschikbaar.